Naar de hoofdinhoud

Teamleden beheren

De pagina Instellingen > Teamleden toont alle gebruikers (uitgenodigd, actief, gedeactiveerd, enz.). Je kunt hun status bekijken in de kolom Accountstatus. Als je een specifiek statustype wilt bekijken, gebruik dan de filters boven de tabel.

Met deze pagina kun je nieuwe leden toevoegen, hun machtigingen beheren en leden deactiveren of heractiveren.

Met de drie puntjes aan het einde van elke rij kun je:

  • Uitnodiging opnieuw verzenden: Een nieuwe uitnodiging versturen per e-mail naar de teamgenoot.

  • Toegang bewerken: Bewerk de Toegang & Rollen van een lid op beide platforms, de rechten in het Tellent Admin Center en de accountinstellingen. Deze optie is ook beschikbaar als je direct op de gebruiker klikt. Je krijgt dan hetzelfde instellingenpaneel te zien

  • Deactiveren: Het account van het teamgenoot heeft geen toegang meer tot de platforms die deze persoon gebruikte.

Actieve leden

Zodra een teamgenoot is aangemaakt, kun je hun rechten beheren via de pagina Teamgenoten. Klik op Opslaan voordat je naar een ander tabblad gaat.

1. Om de rechten van een teamgenoot te bewerken, klik je op de naam van de teamgenoot of op de drie puntjes achteraan.

2. Onder Toegang & Rollen gebruik je de schakelaar om teamgenoten toe te voegen of te verwijderen van een of beide platforms. Als een gebruiker van een platform wordt verwijderd, heeft hij of zij er geen toegang meer toe.

De gegevens van de teamgenoot verdwijnen uit Recruitee maar blijven zichtbaar op het tabblad Actieve gebruikers. In HR (HRIS) blijven de gegevens ongewijzigd en ook zichtbaar onder Actieve gebruikers.

3. In de kolom Rol kun je via het keuzemenu de rol van de teamgenoot op elk platform aanpassen.

4. Op het tabblad Rechten bewerk je de toegangsrechten in het Tellent Admin Center.

Volledige toegang: De gebruiker heeft alle rechten (gebruikersbeheer en facturatie-instellingen) op het Tellent-platform.

Administratieve toegang: De teamgenoot kan accounts van andere leden toevoegen, bewerken, deactiveren of verwijderen in het Tellent Admin Center. Ook kunnen rollen en toegang tot apps beheerd worden.

Geen toegang: Het lid heeft geen toegang tot de pagina van Tellent admin.

5. In het tabblad Accountinstellingen kun je de naam, achternaam, het e-mailadres en de profielfoto van de gebruiker aanpassen.

6. Deactiveer het account van de gebruiker voor de platforms die deze persoon gebruikt.

Wanneer een lid gedeactiveerd is, blijven de gegevens toegankelijk voor beheerders en kan het account opnieuw worden geactiveerd vanuit de pagina Tellent admin.

Let op: Een gedeactiveerde gebruiker telt niet meer mee voor je abonnement en je betaalt er dus niet meer voor.

Gedeactiveerde teamgenoten

Een gedeactiveerde gebruiker telt niet meer mee voor je abonnement.

Om een lid te activeren, ga je naar Instellingen > Teamleden, zoek je de gedeactiveerde gebruiker op en klik je op Activeren naast hun naam.

Als je op Bevestigen klikt, krijgt de gebruiker dezelfde rechten als voorheen en wordt er een activatiemail verstuurd naar hun e-mailadres.

Gebruikersaccount verwijderen

Om een gebruikersaccount permanent te verwijderen, moet de gebruiker eerst worden gedeactiveerd (zie de stap hierboven). Ga naar het profiel van de gedeactiveerde gebruiker, klik op het pictogram met de drie puntjes in de rechterbovenhoek van de module en klik op Gebruikersaccount verwijderen.

Let op: deze actie is definitief en kan niet ongedaan worden gemaakt.

Was dit een antwoord op uw vraag?